Lasi-iglut Iisalmesta Jäämeren rannalle Grönlantiin

11.11.2022

Tartuimme innoissamme meille hyvin isoon haasteeseen ja valmistamme nyt ympärivuotisteen asumiseen ja arktisiin oloihin räätälöityjä lasi-igluja Jäämeren rannalle Grönlantiin.

Grönlannin Ilulissatissa sijaitseva A/S Hotel Arcticin toimitusjohtaja kumppaneineen kävi syksyllä 2021 tutustumassa paikan päällä Iisalmessa  Savon Lasituotteen valmistamaan Lucia Smart elämystilaan. Vieraat vaikuttuivat heti rakennuksen laadusta, suomalaisesta designista ja elämyksellisyydestä. Neuvottelut käynnistyivät ja kesäkuussa -22 solmittiin kauppasopimus seitsemän Lucia Smart lasi-iglun toimittamisesta heidän eksoottiseen kohteeseensa Jäämeren rannalle.

 

grönlanti maisemakuva rannikolta

Maisema siellä on mykistävä. Lucia Smart onkin luotu luontoelämyksien kokemiseen ja se palvelee parhaiten juuri tällaisissa maailman kauneimmissa paikoissa. Hotellilta rakennetaan kulkureitit näihin erillään sijaitseviin luksushotellihuoneisiin. Lucia Smart lasi-igluissa Hotel Arcticin vieraat pääsevät kokemaan unohtumattoman elämysmajoituksen omassa yksityisyydessään, mutta arktisen luonnon sylissä. Hotellin tasokkaat ja monipuoliset palvelut ovat kuitenkin käden ulottuvilla.

Ensimmäisen toimituserän kaksi Lucia Smartia on jo matkalla kohti Ilulissatin mahtavia maisemia. Pitkä ja mielenkiintoinen matka alkoi Iisalmesta illalla 10.11.2022 maantiekuljetuksella Helsinkiin. Helsingistä matka jatkuu meriteitse Tanskaan Aarhusiin, Royal Arctic Linesilla Aarhusista Grönlannin pääkaupunkiin Nuukiin, josta viimeinen etappi lautalla Ilulissatiin. Toinen ja isompi toimituserä igluja lähtee matkaan ensi huhtikuussa.

Lasi-iglut tulevat sijoittumaan Ilulissatin erittäin haastavaan maastoon, Jäämeren rannalla sijaitsevalle korkealle ja vaihtelevalle kalliovuorelle. Tämän vuoksi melkein koko tuote on suunniteltu uudestaan; mm. sen kokoa on pienennetty ja rakenteita kevennetty pitkän noston mahdollistamiseksi.

Lucia Smart on lanseerattu 2019 vuoden vaihteessa ja kehitetty erityisesti Lapin revontulimatkailua ja luontoelämyksiä varten, mutta rakennus soveltuu myös minikodiksi tai vapaa-ajanasunnoksi.
Lucia Smartin tuoteidea syntyi Savon Lasituotteen toimitusjohtaja Kari-Matti Ruhasen ajatuksesta elämystilasta, jossa voit nukahtaa tähtitaivaan alla.